Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.04.24
847 0 Печатать

Помилки в об'єднаному звіті можуть стати причинами проблем працівників з лікарняними

Наразі триває звітна кампанія щодо подання Податкового розрахунку за І квартал 2024 року, яка завершиться 10 травня 2024 р.
 
Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, затверджено наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4 (у редакції наказу Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773).
 
Цей Порядок визначає порядок заповнення і подання до податкових органів за основним місцем обліку Податкового розрахунку платниками єдиного внеску.
 
Дані до Реєстру застрахованих осіб, який формує та веде Пенсійний фонд, вносяться в тому числі на підставі відомостей про нараховану заробітну плату (дохід, грошове забезпечення, допомогу, компенсацію) застрахованих осіб, на яку нараховано, і з якої сплачено страхові внески, що надходять до Пенсійного фонду України від ДПС України в порядку міжвідомчого обміну.
 
Використання інформації з Державного реєстру визначає ст. 17 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Інформація з Реєстру застрахованих осіб використовується не тільки для призначення пенсійних виплат а й для призначення всіх видів державної соціальної допомоги та субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Також від актуальності та повноти інформації в Реєстрі застрахованих осіб залежить створиться електронний листок непрацездатності чи ні.

Відсутність Податкового розрахунку за звітний квартал після закінчення терміну подання такого звіту може бути причиною відмови громадянам щодо отримання державних послуг та соціальних гарантій.

По материалам ГУ Пенсійного фонду в Чернівецькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям