Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.05.24
887 1 Печатать

Звільнення мобілізованих підприємців від оподаткування

Відповідно до Порядку підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків, визначених у підпункті 69.1 пункту 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ, та переліків документів на підтвердження, затверджений наказом Мінфіну від 29.07.2022 р. №225 (далі – Порядок) визначено алгоритм дій для підтвердження резидентами можливості чи неможливості своєчасного виконання, зазначених вище обов'язків і затверджено перелік документів, що підтверджують неможливість платника податків – фізичної особи, зокрема самозайнятої особи, своєчасно виконати свій податковий обов’язок, у тому числі обов’язок податкового агента.

Для отримання звільнення підприємець подає заяву в довільній формі та копію військового квитка або копію документа, який засвідчує зарахування особи на військову службу в період мобілізації (наприклад, витяг із наказу командира військової частини).

Подати документи потрібно до органу ДПС, у якому підприємець зареєстрований платником, упродовж 10 днів після звільнення зі служби.

У разі, якщо внаслідок отриманих поранень підприємець проходив лікування та/або реабілітацію, заяву та копії документів треба подати протягом 10 днів після закінчення зазначених процедур.

По материалам ГУ ДПС у Харківській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
14.05.24 10:03

А почему бы не получать по электронному документообороту налоговой инфо из воинских частей про мобилизованных? 
Пока мобилизированный получит "копію військового квитка або копію документа..." - ПРОЙДЕТ месяца ТРИ, которые он должен продолжать платить?????

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям