Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.04.24
594 0 Печатать

Як швидко отримати компенсацію за пошкоджене або знищене житло

Отримати компенсацію за програмою єВідновлення можна лише у тому випадку, коли правовстановлюючі документи на житло внесені до Державного реєстру речових прав. Про це нагадала голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

«Програма єВідновдення працює, коли вся інформація про житло внесена до реєстру. Зробити це можна там, де людині зручніше – через ЦНАП, державного реєстратора або нотаріуса», – наголосила Шуляк.

Вона додала, що наразі вже близько 2 тис. нотаріусів долучені до програми єВідновдення.

«У них є доступ до реєстрів і вони працюють по всій Україні. На порталі Дія можна подивитися, де знаходиться найближчий нотаріус, який внесе правовстановлюючі документи до реєстру», – зауважила очільниця профільного парламентського комітету.

За її словами, програма компенсацій ефективно працює, кошти на виплати є. Крім того, з виплатами допомагають міжнародні структури.

«До програми єВідновлення долучилися наші міжнародні партнери. Майже 200 млн доларів надає Світовий банк на виплати за пошкоджене житло. Також Банк розвитку Ради Європи надає 100 млн євро на виплати за зруйноване житло. Це гарний показник і шанс долучати до програми інших міжнародних партнерів», – підсумувала Шуляк.

По материалам Політична партія «Слуга Народу»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям