Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.05.24
730 0 Печатать

Режиму Дія Сіті: що змінили законотворці

Минулого тижня Верховна Рада України прийняла у першому читанні за основу із доопрацюванням положень відповідно до ч.1 ст. 116 законопроєкт № 9319 «про внесення змін до ПКУ та деяких інших законодавчих актів щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні».

Вже близько року бізнес наголошував на необхідності якнайскорішого розгляду та прийнятті законопроєкту, який вдосконалює спеціальний податковий режим Дія Сіті та нівелює існуючі до цього у тексті колізії.

Зокрема, колізія в ПКУ не дозволяла малим компаніям ставати резидентами Дія City і користуватися пільгами – тепер це питання вирішується за допомогою змін передбачених проєктом закону №9319.

Окрім цього, серед головних змін варто відмітити й те, що новим законопроєктом пропонується вирішити питання потенційної участі країни-агресора у Дія Сіті – тобто після прийняття законопроєкту, якщо прямий або опосередкований власник часток юридичної особи є резидент держави-агресора – такі компанії не зможуть бути резидентами Дія Сіті, незалежно від того, де ці люди зараз перебувають.

З-поміж інших позитивних змін, законопроєктом передбачаються зміни, які надають можливість гіг-спеціалістам під час виконання робіт та/або надання послуг за гіг-контрактом здобувати освіту, що передбачає поєднання навчання осіб у закладах освіти. Також, передбачається уточнення особливостей оподаткування зарплати та (або) винагороди за гіг-контрактом спеціалістів резидента Дія Сіті. Додатково прокєтом вносяться уточнення особливостей розміру ЄСВ, що сплачується за спеціалістів резидента Дія Сіті.

ІТ Комітет Європейської Бізнес Асоціації щиро дякує Міністерству цифрової трансформації України за підтримку ІТ-галузі на усіх етапах розгляду законопроєкту, адже продовження вдосконалення режиму Дія Сіті – рівноцінно створенню додаткових умов для підтримки галузі.

Окрім цього варто відмітити й роботу депутатів, особливо профільного Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики – адже попередні пропозиції Асоціації були також враховані під час доопрацювання тексту до першого читання, за що бізнес-спільнота вдячна.

З нетерпінням чекаємо на прийняття проєкту у другому читанні та публікацію офіційного, фінального тексту документу.

По материалам Європейська Бізнес Асоціація

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям