Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.05.24
1485 2 Печатать

БЕБ виявляє неоформлених працівників у ФОПів

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (далі - БЕБ) у Закарпатській області завершили досудове розслідування стосовно фізичної особи – підприємця, який вносив до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Слідством встановлено, що ФОП, який здійснював торгівлю одягом та взуттям, перебував на спрощеній системі оподаткування.

У період 2022 – 2023 років на нього працювали наймані працівники, які не були належним чином оформлені. Своєю чергою підприємець подав завідомо неправдиві відомості до Державної податкової служби. У бухгалтерській документації він не відобразив суми доходу нарахованого на користь платників податків - фізичних осіб та утриманого з них податку. Така незаконна діяльність завдала державі 1 млн гривень шкоди.

В ході досудового розслідування детективи БЕБ забезпечили відшкодування ФОПом завданих державі збитків у повному обсязі.

Досудове розслідування ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) здійснювали детективи ТУ БЕБ у Закарпатській області.

Процесуальне керівництво - прокурори Закарпатської обласної прокуратури.

По материалам Бюро економічної безпеки України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
02.05.24 10:38

Я шось не зрозуміла, що коїться?  ФОП- це службова особа?
Ми що під КК ходимо за яку небуть  невідповідність в звітності......
я в шоці......
Службовими особами є особи, які постійно, тимчасово чи за спеціальним повноваженням здійснюють функції представників влади чи місцевого самоврядування, а також обіймають в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах,

Ответить
  • Олена
02.05.24 18:33

https://advokat-narodu.com/blog/ugolovnoe-pravo/verkhovnyy-sud-fop-moze-buty-sluzbovoiu-osoboiu-v-rozuminni-kryminalnoho-kodeksu-ukrayiny

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям