Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.05.24
2827 0 Печатать

Розʼяснення Мінекономіки щодо продовження бронювання від мобілізації на місяць

Нагадаємо, що ми повідомляли, що 7 травня Кабмін продовжив ще на один місяць дію відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним рішеннями Міністерства економіки. Відповідної постановою КМУ від 07.05.2024 р. № 516 установлено, що строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним відповідними рішеннями Міністерства економіки, які не закінчилися на день прийняття цієї постанови, продовжуються автоматично на один місяць.

На сайті Мінекономіки оприлюднено лист-роз’яснення від 14.05.2024 р. № 2704-20/35460-03 щодо організації бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану. 

У ньому Міністерство розповідає про нюанси застосування норм щодо продовження дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним рішеннями Міністерства економіки. 

Автори листа зауважили, якщо строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації закінчується 17.05.2024, згідно з Постановою № 516 строк її дії автоматично продовжується на один місяць, тобто до 17.06.2024.

Водночас, Постановою № 516 не передбачено прийняття Міністерством економіки додаткових рішень щодо продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, які не закінчилися станом на 07.05.2024 (наказів Міністерства економіки про продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації).

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям