Yavzes2019 писав: ↑13 квітня 2020, 21:30
Спасибо. Картина следующая, я пока в одном лице директор-бугалтер, это конечный потребитель, я знал что он без ПДВ, закупка продтоваров. Они оплатили 50 тыс, теперь вот дальше, я как поставщик закупил для них часть товара с НДС 20 тыс, а вторую часть, так как нет возможности купить по хорошей цене,хочу купить за наличку, снять нал с р/с предприятия. Купить планирую на оптовой базе, товарные накладные будут, понятно что без НДС. Вот теперь главный вопрос- можно ли так сделать, какие плюсы и минусы, если будут.... Прошу помочь в данном вопросе. (Я понимаю, что самое оптимальное оплатили по безналу, купил-продал по безналу с ндс)
Мінус тільки в тому, що ВИ платник ПДВ, отже, ВИ ПОВИННІ продавати товари з ПДВ (є винятки , але не у Вашому випадку). Навіть, якщо покупець не платник ПДВ!!! Я зрозуміла, що у Вас бухгалтера нема, тому все докладно розписувала. Зняли готівку - підтверджуючі документи куди потрачено ,авансовий звіт. знято 100 грн. , підтверджено доками на 100 грн - все ок.навіть на ринках видають товарні чеки.Знято 100 - документів нема або повернути на рахунок чи в касу 100 грн. (Повернуто в касу і залишилось в ній, отже, затвердити ліміт каси, бо при перевірці ці кошти врахують як надлишкові - штраф),або в дохід директору, нарахувати ПДФО, сплатити на відповідний бюджетний рахунок, здати звіт 1дф. Але то вже бухгалтер...Ваше завдання по можливості простіше вести діяльність, Ви і так ПДВшник, краще з тим по розбирайтесь, це - дружня порада. І на Вашому місці (виходячи з умови ) я б купила товар на ринку за готівку, попросила документи на товар ( на енну суму), оприходувала товар на фірму та зняла цю енну суму з р/рахунку або перевела на особисту картку. У Вас же завдання легально зняти готівку