Піднімаю питання. Закон почав дяти з 01.03.21. Якщо я звичайна ТОВ, купую мак та кунжут оптом, потім розфасовую та перепродаю іншим суб*єктам, яку ставку я застосовую на виході 20 чи 14?
Дякую
в законі є чіткий перелік товарів що підпадає під 14%
ні маку, ні кунжуту там немає, так що для Вас нічого не міняється
Піднімаю питання. Закон почав дяти з 01.03.21. Якщо я звичайна ТОВ, купую мак та кунжут оптом, потім розфасовую та перепродаю іншим суб*єктам, яку ставку я застосовую на виході 20 чи 14?
Дякую
Як це не має? Код 1207. Зауважу, що в Законі жодної назви взагалі не має, окрім кодів
Дякую
Як це не має? Код 1207. Зауважу, що в Законі жодної назви взагалі не має, окрім кодів
згідна
якщо Ви продаєте з кодом 1207, то скоріш за все 14%, але думаю варто почекати роз"яснень... всюди де читала чи слухала про нову ставку, кругом про товаровиробника говорять, хоча в законі пишуть "операцї постачання"
Роз*яснення вже є : Лист ДПС України від 01.03.2021 № 5257/7/99-00-21-03-02-07, там також без зауважень щодо кодів, окрім певних : "ставка ПДВ у розмірі 14 відс. не застосовується до операцій з постачання всієї групи в цілому, а лише до окремої підгрупи товарів:
– із товарів, які належать до групи 0104 кодів УКТ ЗЕД, ставка ПДВ у розмірі 14 відс. застосовується тільки до операцій з постачання товарів, які належать до підгрупи кодів 0104 10 УКТ ЗЕД.
– із товарів, які належать до групи кодів 1204 УКТ ЗЕД, ставка ПДВ у розмірі 14 відс. застосовується тільки до операцій з постачання товарів, які належать до підгрупи кодів 1204 00 УКТ ЗЕД.
– із товарів, які належать до групи кодів 1206 УКТ ЗЕД, ставка ПДВ у розмірі 14 відс. застосовується тільки до операцій з постачання товарів, які належать до підгрупи кодів 1206 00 УКТ ЗЕД.
– із товарів, які належать до групи кодів 1212 УКТ ЗЕД, ставка ПДВ у розмірі 14 відс. застосовується тільки до операцій з постачання товарів, які належать до підгрупи кодів 1212 91 УКТ ЗЕД;
б) ставка ПДВ у розмірі 14 відс. до операцій з постачання товарів, які належать до групи 0401 кодів УКТ ЗЕД, ставка ПДВ у розмірі 14 відс. застосовується тільки у частині здійснення операцій з постачання молока незбираного",
серед яких мого коду немає.
Тепер мене ще цікавить, як потім будуть реєструватись РК. Протягом березня вже було постачання такого товару, і реєструвала все за ставкою 20%, так як помилково вважала/ неуважно читала/ не звернула увагу, що цей закон тільки стосується сільгоспвиробників. Чекаю нову форму податкової накладної. Як завжди " Я и моя молодая команда, что то мы сделали, что то не сделали..."
...Тепер мене ще цікавить, як потім будуть реєструватись РК. Протягом березня вже було постачання такого товару, iреєструвала все за ставкою 20%...
1. Вы говорите, что уже в марте регистрировали НН с кунжутом (по ставке 20%). И что, эти НН успешно регистрировались ???????
2. Вот кстати, есть ещё и от "НиБУ" материальчик: https://buhgalter911.com/uk/news/news-1056798.html
1. Вы говорите, что уже в марте регистрировали НН с кунжутом (по ставке 20%). И что, эти НН успешно регистрировались ???????
2. Вот кстати, есть ещё и от "НиБУ" материальчик: https://buhgalter911.com/uk/news/news-1056798.html
Да, успешно, в марте весь мак, кунжут и ядро тыквы регистрировала по ставке 20%. После появления новой формы НН буду делать к нему РК на изменение цены.
Спасибо, видео смотрела.
Девочки подскажите. Покупаю товар с с ставкой 14 %,продаю 20%.Естественно никто мне нн не регистрирует. Если новой налоговой накладной не будет до 15.04.2021 у меня возникнуть обязательства и огромный НДС к оплате в бюджет, так как налоговые за март будут зарегистрированы позже срока и я смогу включить их только в апрель.Я все правильно понимаю?
Да, успешно, в марте весь мак, кунжут и ядро тыквы регистрировала по ставке 20%. После появления новой формы НН буду делать к нему РК на изменение цены.
Спасибо, видео смотрела.
Странно... По идее, НН с этой номенклатурой должны быть отклонены из-за несоответствия ставки НДС ...
Девочки подскажите. Покупаю товар с с ставкой 14 %,продаю 20%.Естественно никто мне нн не регистрирует. Если новой налоговой накладной не будет до 15.04.2021 у меня возникнуть обязательства и огромный НДС к оплате в бюджет, так как налоговые за март будут зарегистрированы позже срока и я смогу включить их только в апрель.Я все правильно понимаю?