Взаємозалік прирізних ставках ПДВ
-
- Ученик
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 2 рази
Добрий день, виникло таке питання, може хтось з таким вже працював. На моєму підприємстві обліковується кредиторська заборгованість з постачальником (в січні було відвантажено нам пшеницю по ставці ПДВ 14%). В березні тепер моє підприємство реалізує на цього ж контагента просо, але по ставці ПДВ 20% , відповідно виникла дебіторська заборгованість. Хочемо зробити взаємозалік заборгованостей. Вимоги наче й однорідні, а от щось мене ці різні ставки ПДВ завели в тупік. Чи не буде якихось наслідків при проведенні взаємозаліку по ПДВ?
-
- Гений
- Дякував (ла): 115 разів
- Подякували: 208 разів
Ніяких ПДВ наслідків не буде. Податкові накладні виписані за першою подією, а взаємозалік у вас буде вже другою подією.Ірина Я писав: ↑02 квітня 2024, 15:35Добрий день, виникло таке питання, може хтось з таким вже працював. На моєму підприємстві обліковується кредиторська заборгованість з постачальником (в січні було відвантажено нам пшеницю по ставці ПДВ 14%). В березні тепер моє підприємство реалізує на цього ж контагента просо, але по ставці ПДВ 20% , відповідно виникла дебіторська заборгованість. Хочемо зробити взаємозалік заборгованостей. Вимоги наче й однорідні, а от щось мене ці різні ставки ПДВ завели в тупік. Чи не буде якихось наслідків при проведенні взаємозаліку по ПДВ?
Були б наслідки якщо б одна заборгованість була товарна, а інша грошова.