Можете не проводити взагалі отриману) інструкція ж з пдв відмінена в 2019 році.
На 366 день спишете на витрати, тут треба уточнювати чи не через 1095 списується…
Можете не проводити взагалі отриману) інструкція ж з пдв відмінена в 2019 році.
Напишу як би я робила в цьому разі.
Якщо у вас переплата на бюджетному(не електронному рахунку), то у вас ця ж переплата є і на бух. рахунку ПДВ, наприклад 6415. Просто робите нарахування штрафу і зменшуєте тим самим переплату в бухобліку, так само як вона у вас зменшилась у Розрахунках з бюджетом в Кабінетіleniko писав: ↑28 серпня 2023, 17:02Добрий день!
підскажіть, будь-ласка, проводки в такій ситуації.
подали на відшкодування ПДВ. відшкодували суму меншу, донарахувавши зобов'язання + штрафи.
по інформації стану розрахунків із бюджетом є переплата, яка зменшилась на суму донарахованих зобов'язань та штрафів. тобто ці суми не перераховувались до бюджету. інспектор теж підтвердив, що можна не оплачувати, так як є достатня переплата.
ця переплата виникла ще в 2021 році по судовому рішенню в нашу користь.
по реєстру транзакцій на електронному рахунку є теж завжди оговорена сума переплати, сальдо Дт 6415.
як відобразити в обліку нараховану суму штрафів, якщо вона не буде оплачуватись з поточного рахунку?
тобто проводка Дт 948 Кт 6415 - не підходить
чи повинна бути ще Дт 6415 Кт ххх ?
Дякую за відповідь, але справа в тому, що переплата, яка є по інформації стану розрахунків із бюджетом (виникла внаслідок виграшного суду і в обліку не відобразилась), більша на n грн, ніж на електронному рахунку (Дт6415). і ця переплата не поверталася ні на електронний рахунок ні на поточний. вирішили залишити її для несподіваних ситуацій, як ця (нарахований штраф і донараховане зобов,язання по ПДВ). після відображення в електронному кабінеті в розділі стану розрахунків з бюджетом цих списань (передплати вистачило), то назараз передплата стала на х меншою, ніж переплата на електронному рахунку, який ніяким чином ця ситуація не зачіпає. тому я не можу зробити проводку, Дт948 Кт6415, тому що в мене Дт 6415 незмінний, але чи можна при такій проводці відобразити Дт 6415 Кт 715, так як результат виграшного суду не був відображений в обліку, і назараз нарахований штраф списався за рахунок переплати.Asia Svetlova писав: ↑29 серпня 2023, 17:26Якщо у вас переплата на бюджетному(не електронному рахунку), то у вас ця ж переплата є і на бух. рахунку ПДВ, наприклад 6415. Просто робите нарахування штрафу і зменшуєте тим самим переплату в бухобліку, так само як вона у вас зменшилась у Розрахунках з бюджетом в Кабінетіleniko писав: ↑28 серпня 2023, 17:02Добрий день!
підскажіть, будь-ласка, проводки в такій ситуації.
подали на відшкодування ПДВ. відшкодували суму меншу, донарахувавши зобов'язання + штрафи.
по інформації стану розрахунків із бюджетом є переплата, яка зменшилась на суму донарахованих зобов'язань та штрафів. тобто ці суми не перераховувались до бюджету. інспектор теж підтвердив, що можна не оплачувати, так як є достатня переплата.
ця переплата виникла ще в 2021 році по судовому рішенню в нашу користь.
по реєстру транзакцій на електронному рахунку є теж завжди оговорена сума переплати, сальдо Дт 6415.
як відобразити в обліку нараховану суму штрафів, якщо вона не буде оплачуватись з поточного рахунку?
тобто проводка Дт 948 Кт 6415 - не підходить
чи повинна бути ще Дт 6415 Кт ххх ?
хоча Інструкція 141 втратила чинність, іншого, мабуть, і не залишається.
зменшуйте через нерозподілений прибуток.vitalina5 писав: ↑24 жовтня 2023, 19:59Колеги підкажіть. Прийняла під-во, перший раз здаю по ньому фінансову звіність. По Д-т 6412 висить сума 44 тис., реально 6376 грн. Якими проводками мені відкоригувати дану суму. Як каже попередній бухгалтер, неправильніть 6412 тягнеться дуже давно. Як вирішити проблему?