Доброго дня, таке питання.. в області встановлено час в який можна торговати горілкою в кафе до 21-00, чек пробили 21-02. , штраф 6800, як побачать налоговики, що така помилка. щоб накласти штраф? Хтось стикався з таким.
Доброго дня, таке питання.. в області встановлено час в який можна торговати горілкою в кафе до 21-00, чек пробили 21-02. , штраф 6800, як побачать налоговики, що така помилка. щоб накласти штраф? Хтось стикався з таким.
Основанием для наложения служат протоколы представителей Нацполиции, исполкомов местных советов и Госпродпотребслужбы. Те органы, кто зафиксировал нарушения в «алко-табачной» сфере, обязаны сообщить об этом фискалам.
А если этот чек оформить как ошибочный? Если кассир напишет объяснительную записку, что чек был пробит случайно, и в розничную реализацию не включайте за этот день выручку по этому чеку. Если надо, пробейте его сейчас. По гарячему то вас не поймали, что торговля была в запрещенное время. А при плановой проверке (когда она то будет ещё) покажете объяснительную от кассира.
У меня много таких чеков, которые по зэд-отчету проходят, а в реализаю не включены, например кассир пробил не ту форму оплаты, опомнился, пробил ещё один чек с верной формой оплаты, а неверный чек забыл обнулить возвратным чеком, тоже там алкоголь был.
Добрий день! Перший раз подаю документи на ліцензію на роздрібну торгівлю алкольними та тютюновими виробами, подала через електронний кабінет. Підкажіть будь як я маю отримати саму ліцензію? Це буде якийсь лист, новий запис у виписці з ЄДР.... На порталі ДІЯ читала, що результат зараз видається в електронному вигляді як запис в виписці з ЄДР. Заявки подала 28/09 дату в заявці указувала 12/10, за ліцензію сплатила, квитанції додала, кошти в кабінеті світяться. Як я можу перевірити результат надання послуги? Ніде не можу знайти інформацію.... Дякую!
Добрый день. ООО на общей системе. Хотим взять лицензию на торговлю в розницу алкоголем на территории где сдаются деревянные домики в аренду. Сделать так сказать мини киоск. Земля в аренде. А домики - временные сооружения. Читал Закон 481 - там написано про 20 м2. Возможно ли это?
Документ 481/95-ВР. ЗАКОН УКРАЇНИ
Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального.
роздрібна торгівля - діяльність по продажу товарів безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб'єктах господарювання (у тому числі іноземних суб’єктах господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) громадського харчування;
місце торгівлі - місце реалізації товарів, у тому числі на розлив, в одному торговому приміщенні (будівлі) за місцем його фактичного розташування, для тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пива - без обмеження площі, для алкогольних напоїв, крім пива, - торговельною площею не менше 20 кв. метрів, обладнане реєстраторами розрахункових операцій та/або програмними реєстраторами розрахункових операцій (незалежно від їх кількості) або де є книги обліку розрахункових операцій (незалежно від їх кількості), в яких фіксується виручка від продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, незалежно від того, чи оформляється через них продаж інших товарів;
Добрий вечір. Підкажіть будь ласка. ТОВ на загальній системі з ліцензією на алкоголь придбало горілку в МЕТРО для продажу в кафе через підзвітну особу по картці МЕТРО для ТОВ . Накладна виписана на ТОВ та в ній вказаний роздрібний акциз 5%. Питання - як оприбуткувати товар та що робити з акцизом від МЕТРО? Нам при продажу потрібно ще свій акциз 5% нарахувати.
Добрий вечір. Підкажіть будь ласка. ТОВ на загальній системі з ліцензією на алкоголь придбало горілку в МЕТРО для продажу в кафе через підзвітну особу по картці МЕТРО для ТОВ . Накладна виписана на ТОВ та в ній вказаний роздрібний акциз 5%. Питання - як оприбуткувати товар та що робити з акцизом від МЕТРО? Нам при продажу потрібно ще свій акциз 5% нарахувати.
Ось стаття гарна, якраз про Метро. https://buhgalter911.com/uk/journals/bu ... 05439.html
Але мені не подобається ваш спосіб купівлі через підзвіт. Те, що Метро нарахувало 5% акцизу свідчить, що алкоголь продано для кінцевого споживання, наприклад у вашого ТОВ корпоративна вечірка або цукерки ви робите з лікером.
Треба, щоб у торгівця (Метро) була саме оптова ліцензія. Але в статті вище пишуть, що начебто вона є.
Вам лишається тільки накрутити зверху націнку та 5%, і продавати уроздріб. Або випити все на вечірці з колегами.
Ось стаття гарна, якраз про Метро. https://buhgalter911.com/uk/journals/bu ... 05439.html
Але мені не подобається ваш спосіб купівлі через підзвіт. Те, що Метро нарахувало 5% акцизу свідчить, що алкоголь продано для кінцевого споживання, наприклад у вашого ТОВ корпоративна вечірка або цукерки ви робите з лікером.
Треба, щоб у торгівця (Метро) була саме оптова ліцензія. Але в статті вище пишуть, що начебто вона є.
Вам лишається тільки накрутити зверху націнку та 5%, і продавати уроздріб. Або випити все на вечірці з колегами.
Статтю цю я бачив. Дякую
Подзвонив я на горячу лінію ДФС. В розділі Акциз сказали - якщо Метро дало накладну на наше підприємство та податкову накладну, то перепродавати цей алкоголь можна. Зауважили, що при наявності тільки фіскального чеку продаж такого алкоголю неможливий.
А в роділі Податку на прибуток горячої лінії ДФС сказали, що ці 5 % акцизу являються додатковими витратами підприємства.