хух
= АЛИМЕНТЫ = расчет, исполнительные листы, 4ДФ
-
- Гуру
- Дякував (ла): 50 разів
- Подякували: 3 рази
Доброго дня! У серпні працівнику нараховую і виплачую зп + відпускні за вересень (повний місяць). У вересні нарахувань і виплат не буде. Чи можна аліменти утримати і виплатити у серпні за два місяці одразу? Чи потрібно розділяти на дві виплати в два різні місяці? І чи є якесь нормативне регулювання?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 52 рази
- Подякували: 1296 разів
Если у Вас начисление зарплаты и отпускных проходит по ведомости в августе - удерживаете и перечисляете алименты сразу с общего дохода. Если начисление отпускных пройдет в ведомости и, соответственно, в отчете по ЕСВ в сентябре, а выплата пройдет авансом в августе - тут уже как Вам удобно: можно и в августе удержать и перечислить, можно и в сентябре перечислить. Ошибки не будет, главное, чтобы не забыли сумму удержанных алиментов перечислить вовремя исполнителю.Лана1991 писав: ↑27 серпня 2020, 17:48Доброго дня! У серпні працівнику нараховую і виплачую зп + відпускні за вересень (повний місяць). У вересні нарахувань і виплат не буде. Чи можна аліменти утримати і виплатити у серпні за два місяці одразу? Чи потрібно розділяти на дві виплати в два різні місяці? І чи є якесь нормативне регулювання?
Я бы склонилась ко второму варианту, т.к. в отчете исполнителю будет помесячно показано "начислено..." - "удержано..." и за август, и за сентябрь. А если показать все в августе, получится, что сентябрь пустой, могут вопросы лишние возникнуть. И потом пиши разъяснения, что да как.
- marina11
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 621 раз
- Подякували: 1519 разів
У 1ДФ відображаються виплати ФІЗИЧНИМ ОСОБАМ. Тож виплати по виконавчому листу потрібно відображати ТІЛЬКИ на фізичну особу, як дохід цієї особи. (аліменти з кодом 140), інші - в залежності від виду виплати.
-
- Профи
- Дякував (ла): 15 разів
- Подякували: 7 разів
У мене виплата на користь держави, не можу зрозуміти як показати(((
- marina11
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 621 раз
- Подякували: 1519 разів
Держава є фізичною особою? Ні. Тож ніяк. Ви ж не показуєте у звіті виплати юридичним особам за товари чи послуги.muravei писав: ↑30 вересня 2020, 12:56У мене виплата на користь держави, не можу зрозуміти як показати(((
-
- Профи
- Дякував (ла): 15 разів
- Подякували: 7 разів
Це зрозуміло. А по робітнику, я показую однакову суму в колонці нараховано, і в колонці виплачено?
Подскажите, пожалуйста. По сотруднику пришел исполнительный лист. С этого сотруднику уже удерживаются 20% по другому исполнительному листу. В какой суме удерживать дальше? 10% по одному исполнительному, 10% по другому?