Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.01.23
4107 2 Печатать

Нардепи пропонують надати податкові пільги власникам генераторів

Для підтримки бізнесу і громадян, які вимушені нести значні витрати на придбання генераторів та пального для них, у Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей врахування витрат на придбання інверторів, акумуляторів, електрогенераторних установок платниками податків (реєстр. № 8391).  

Законопроєктом пропонується тимчасово встановити особливості врахування витрат на придбання та ремонт інверторів, акумуляторів, електрогенераторних установок та пального до них, понесених у 2022 та 2023 роках, а саме:

- для юридичних осіб платників податку на прибуток – витрати на їх придбання та ремонт не підлягають амортизації та відносяться до витрат звітного періоду (зменшення податку на прибуток на 18% від їх вартості);

- для фізичних осіб - підприємців, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, – витрати на їх придбання не підлягають амортизації та відносяться до витрат звітного періоду (зменшення ПДФО на 18% від їх вартості);

- для юридичних та фізичних осіб – платників єдиного податку – витрати на їх придбання та ремонт, а також витрати на придбання 1000 літрів пального до них зменшують оподаткований дохід (зменшення єдиного податку на 5% від розміру витрат);

- для громадян – витрати на їх придбання та ремонт, а також витрати на придбання 1000 літрів пального до них включаються до податкової знижки (повернення з бюджету ПДФО - 18% від розміру витрат).

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Александр
30.01.23 04:49

Электронику нельзя подключать, погорит. Бифилярная катушка не просто захватывать магнитное поле.

Ответить
  • Александр
30.01.23 05:15

Не весенний, а вечный. Сори за помылку.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям