Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.03.23
2317 5 Печатать

Розгляд таблиць даних платників можуть передати податківцям інших регіонів

Як проміжний етап оскарження негативних рішень про неврахування таблиці даних та віднесення до ризикових, пропонується передбачити право платника клопотати про розгляд поданих ним документів комісії регіонального рівня (КРР) іншого регіону.

Саме такі пропозиції містить висновок бізнес - омбудсмена щодо системи роботи СМКОР. 

Так, з метою мінімізації суб’єктивних факторів впливу на прийняття рішення, вибір регіону повинен здійснюватися із застосуванням автоматизованого розподілу, який враховуватиме пропорційність навантаження КРР в різних регіонах, без повідомлення платнику податків інформації про те який регіон розглядатиме його документи.

Таке право має виникати у випадках, якщо платник отримує 2-3 рази поспіль негативні рішення КРР за місцем обліку.

Якщо за результатами розгляду поданих платником документів КРР іншого регіону приймає негативне рішення, платник може оскаржити таке рішення лише до КЦР в межах процедури адміністративного оскарження.

Після прийняття КРР іншого регіону позитивного рішення щодо платника, КРР за місцем податкового обліку зможе прийняти рішення про повторне віднесення такого платника до ризикових або про неврахування таблиці з тих самих обставин, які були предметом дослідження іншої КРР, лише за погодженням КЦР.

Рада бізнес-омбудсмена також вважає доцільним надати всім регіонам доступ до баз даних платників податку, адже зазначені дії сприятимуть гармонізації підходів і відстеженню ланцюгів постачання. Окремо РБО відзначає необхідність здійснення контролю за гармонізацією таких підходів з метою уникнення різного застосування негативних наслідків для платників у різних регіонах.

По материалам Рада бізнес-омбудсмена
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталія
14.03.23 09:46

ЦЕ НЕ ДОПОМОЖЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Спочатку треба визначитися, яка мета у СМКОР. ЦЯ мета - запобігання скруток. А це все перетворили у цікаву гру - доманайся до платника податку з будь-якого приводу, а він хай виправдовується

Ответить
  • Елена
14.03.23 09:49

Что за бред несет омбудсмен? 
1. Комиссия с других регионов еще в том году нам (не)разблокировала, (не)принимала таблицы. И скаргами та же комиссия Львова занималась. А мы Запорожские. И ГНИ у нас работает. Но всем этим занимается почему-то Львов... (а Львов как с цепи сорвался - все налоговые зарегили только по скарге)
2. Какая разница в какой области комиссия протирает юбки/штаны, если основной рот в Киеве? Если бы комиссия США начало проверять, тут можно было бы ждать другой результат...

Ответить
  • Володимир
14.03.23 10:11

Розгляд скарг потрібно передати адекватним людям

Ответить
  • Елена
14.03.23 10:25

Володимир, может они и адекватные, просто это псы, которым дали команду "ФАС"!
Менять надо хозяев и кинологов...

Ответить
  • Елена
15.03.23 15:32

Елена, тот кто поставил антилайк - вы наверное с организации по защите животных? Простите, что собачек обидела.... собаки не заслужили такого сравнения

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям