Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.03.23
4779 8 Печатать

Омбудсмен пропонує зробити таблицю платника інструментом для розблокування ПН/РК

З огляду на те, що КРО1 після жовтневих фактично змін прирівняв всі групи товарів до ризикових та створив надзвичайно високе адміністративне та фінансове навантаження на бізнес із значною кількістю номенклатури товарів, Рада бізнес-омбудсмена рекомендує розробити технічне рішення, яке передбачатиме автоматичну генерацію, подання та врахування таблиць даних самою СМКОР. Це принаймні зменшить витрати часу на їхню підготовку та допоможе уникнути неврахування з причин технічно невірного заповнення таблиці.

Критерієм для автоматичної генерації таблиці може бути, наприклад, відповідність платника поточним критеріям, встановленим для автоматичного врахування таблиці даних, регулярність постачання за певним кодом УКТЗЕД/ДКПП, наявність вже врахованих таблиць на певну кількість кодів тощо.

Крім того, виглядає доцільним запровадити у разі врахування таблиці даних автоматичну реєстрацію зупинених ПН/РК з відповідними кодами УКТ ЗЕД/ДКПП. РБО вважає, що така автоматична реєстрація повинна відбуватися як у разі врахування таблиці даних на рівні КРР, так і у випадку її врахування в автоматичному режимі.

 

По материалам Рада бізнес-омбудсмена
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Надежда
14.03.23 09:29

Дуже гарна пропозиція. 

Ответить
  • Елена
14.03.23 09:51

Надежда, .... но безнадежная!

Ответить
  • НАДІЯ
14.03.23 12:08

ТАК ВОНИ ПРИДУМАЮТЬ ,ТАБЛИЦІ НЕ ПРИЙМАТИ,,,

Ответить
  • Раїса
14.03.23 12:09

Глупенькие, не понимают, что все затеяно именно для откатов и террора бизнеса.

Ответить
  • Ольга
14.03.23 12:48

Ні регулярність постачання, ні об'єм до 500тис і не більш 50 тис на одного покупця не допоможуть, бо, наприклад, на даний момент за січень не проставлені в електронному кабінеті галочки про відповідність цим критеріям при фактичній наявності цієї відповідності.

Ответить
  • ІринаКиїв
14.03.23 23:59

а як жити оптовому підприємству? таблиці для виробників, що робити отптовику,  якщо отримано 300шт товару, продано 50шт товару, а податкова заблокована за недостатності кількості по коду, як працювати, це просто неможливо сидіти постійно в підготовці  документів на розблокування
 

Ответить
  • Надежда
15.03.23 09:45

ІринаКиїв, Придбати зброю та поставити на облік основних засобів. 

Ответить
  • Наталия
15.03.23 21:31

Покажіть оці малюнки-візерунки комісії з ЄС! Нас же, типу, після війни повинні туда прийняти!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям