Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.03.23
2726 13 Печатать

Для розблокування ПН ДПС перевіряє належність перевізникам транспорту, зазначеного у ТТН

Запорізьким окружним адміністративним судом у справі № 280/4277/22 за заявою позивача залишено без розгляду позовну заяву до Державної податкової служби України, Головного управління ДПС у Запорізькій області про визнання протиправними та скасування рішень про відмову у реєстрації податкових накладних та зобов’язання зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних на загальну суму понад 47,4 млн гривень.

За наслідком аналізу наданих позивачем документів та отриманої інформації від розпорядників встановлено, що перевізники, вказані в товарно-транспортних накладних, не є власниками транспортних засобів.

Також на запит контролюючого органу до перевізників, зазначених у товарно-транспортних накладних, останні повідомили про відсутність господарських взаємовідносин із позивачем, а також відсутність укладених договорів, якими передбачене передання права володіння чи розпорядження, довіреностей на розпорядження та керування транспортними засобами. Крім того, один з перевізників повідомив про відсутність у розпорядженні зазначених у товарно-транспортних накладних транспортних засобів.

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ния
20.03.23 09:50

Так а як тоді треба заповнювати ТТН у випадках організації перевезення транспортно-експедитоськими компаніями, коли є ланка договорних відносин "замовник перевезення - транспортно-експедиційна компанія - перевізник"?

Ответить
  • Nik
20.03.23 20:53

ТТН - зараз довільна форма, не затверджена, а рекомендована форма. Тобто можна у такому випадку вказати і Експедитора (посередника, який організовує перевезення)  і Перевізника.

Ответить
  • Nik
20.03.23 20:59

питання тільки як виглядає електронна ТТН, за якою формою, якщо вона зараз довільна. У рекомендованій формі ще досі нема реквізитів щодо параметрів трансопрту (вага, ширина х довжина х висота)...

Ответить
  • Ирина
20.03.23 10:31

Ния, як в поліції, провести розслідування, вещ доки - копії договорів, завірені нотаріально, на кожному етапі взаємовідносин)))

Ответить
  • Ния
20.03.23 10:48

Ирина, це зрозуміло)))
Але питання залишається відкритим - як вони собі уявляють, потрібно заповнювати ТТН у випадках роботи по договорам транспортного експедирування із залученням виконавцем третіх осіб (у даному випадку, перевізників) для виконання своїх обов'язків по такому договору? (можна до ворожки не ходити -  якщо зробити запит на ІПН з цього приводу, вони відмажуться тим, що це не їх питання...))

Ответить
  • Татьяна
20.03.23 11:00

Нема слів, ще треба перевірити, чи є це транспортний засіб на обліку у перевізників? 

Ответить
  • Ния
20.03.23 14:12

Исправили?) молодцы!

Ответить
  • майя
20.03.23 15:05

ми повинні контролювати - чи власним транспортом   перевізник доставляє вантаж яке діло до цього дфс взагалі??- якщо вантаж реально фізично  + документально  доставлений?!

Ответить
  • Ніна-Н
20.03.23 19:30

От електронні ТТН ДПС на допомогу. Працює тестовий режим, хтось зареєстрований? 

Ответить
  • Оптиміст
20.03.23 19:53

Як вони задовбали тими ТТН...немає ТТН, погано, є ТТН значить неправильно оформлена. А нічого, що постачальник вже заплатив ПДВ з тієї поставки при реєстрації ПН?

Ответить
  • nadiia
20.03.23 20:07

ЗНУЩАННЯ  над бізнесом посилюється!!бажання працювати   знищують.

Ответить
  • Елена
21.03.23 16:26

Нашли к чему до е....

Ответить
  • лина
24.03.23 11:31

зачем нервируете бухгалтеров? вопрос в том, что писались левые ТТН без договора с перевозчиком)

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям