Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.03.23
1025 0 Печатать

Дерегуляція господарської діяльності: Уряд скасував застарілі інструменти

Кабінет Міністрів України в рамках дерегуляції економіки вніс зміни до низки постанов. Відповідно до рекомендацій МРГ з питань прискореного перегляду інструментів держрегулювання господарської діяльності рішенням Уряду, схваленому на засіданні 17 березня 2023 року, скасовані застарілі інструменти. 

«Аналіз, який проводить МРГ з дерегуляції демонструє, що сьогодні в нормативно-правовому полі досить багато чинних, але неактуальних інструментів. Деякі з них – взагалі мають радянський «родовід». Зрештою, й ті й інші сьогодні просто не мають практичного значення, не використовуються, чи використовуються дуже обмежено. Поступово ми скасуємо всі такі інструменти, що лише засмічують регуляторне поле», - зазначила Перший віце-прем'єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко. 

Так, рішенням Уряду скасовані:

  • видача контрольних марок на розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних. Йдеться про голограми на СD, без яких роздрібний продаж дисків був заборонений.

  • висновок науково-дослідної організації стосовно технічної неможливості знешкодження та утилізації шкідливих речовин, відходів виробництва та стічних вод.

  • висновок про те, що товари, які використовуються для розвитку виробництва і забезпечення споживання біологічних видів палива, не виробляються та не мають аналогів в Україні. Як було зазначено під час розгляду питання Міжвідомчою робочою групою цей інструмент також наразі є застарілим та недіючим.

Також своїм рішенням Уряд передав повноваження щодо видачі свідоцтва представника у справах інтелектуальної власності (патентного повіреного) до Національного органу інтелектуальної власності. До сьогодні ці повноваження належали Мінекономіки при тому,  що згідно закону функції щодо атестації та реєстрації патентних повірених здійснює Національний орган інтелектуальної власності.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям