Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.03.23
4458 0 Печатать

Змінено порядок накладення штрафів за порушення законів про працю

Постановою КМУ від 14.03.2023 р. № 226 внесено зміни до Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2013 р. № 509.

Змінами вилучено згадку про ч. 2 ст. 53 Закону «Про зайнятість населення» із положень Порядку № 509.

Вилучена норма передбачала застосування штрафів за невиконання роботодавцем упродовж року квоти для працевлаштування окремих категорій громадян.

Таким чином, у разі невиконання роботодавцем квоти на працевлаштування громадян, зазначених у ч. 1 ст. 14 Закону «Про зайнятість населення», не передбачається стягнення штрафів за кожну необґрунтовану відмову у працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної заробітної плати.

Державна служба України з питань праці нагадує, що з 29.10.2022 р. набув чинності Закон № 2622-IX, який передбачає реформування служби зайнятості, соцстрахування на випадок безробіття та виплати компенсації ЄСВ за працевлаштованих з числа безробітних. З цього часу більше не діє механізм квотування на працевлаштування окремих категорій осіб, тому роботодавці вже не повинні звітувати про них.

До того ж, у зв'язку зі скасуванням механізму квотування на працевлаштування, була вилучена ст. 196 КЗпП, а також внесено правки до ст. 14 Закону «Про зайнятість населення». Таким чином, скасовано штрафи за недотримання квот.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям