Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.03.23
691 0 Печатать

Заняття фотосправою чи відео зйомкою приносить вам дохід? Не забудьте подати декларацію про майновий стан і доходи

Фотографи та відеооператори, які отримують доходи від надання фото та відеопослуг та не зареєстровані підприємцями,  мають задекларувати свої доходи. 

Деклараційна кампанія доходів, отриманих у 2022 році триватиме до 1 травня 2023 року. Громадянам, які отримали неоподатковані доходи, необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2022 рік, а також сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовий збір – 1,5 %.

Декларацію про майновий стан і доходи громадянам необхідно подавати до державної податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси. Подати декларацію можна особисто платником або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.

Звертаємо увагу, що обов’язок декларувати доходи не виникає у тих фотографів та відеооператорів, які  зареєстровані суб’єктами підприємницької діяльності.  

По материалам ГУ ДПС в Івано-Франківській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям