Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.03.23
1022 0 Печатать

Заповнення декларації за нову земельну ділянку

Особливості заповнення декларації з плати за землю за нововідведену земельну ділянку або за новоукладеним договором оренди землі у разі володіння (користування) земельною ділянкою в звітному році менше місяця.

У звітній декларації (яка надається у разі відсутності у цьому ж році іншої поданої звітної декларації по певній територіальній громаді) у рядку 1.1. має бути заповнено поле “За ____рік” та “починаючи з __.____”.

В уточнюючій декларації у рядку 1.1. має бути заповнено поле “За ____рік” та “ з урахуванням уточнень з __.____”.

У колонці 7 розділу I та колонці 8 розділу II  зазначається частка неповного місяця, яка визначається за формулою відповідно до примітки 12: кількість днів володіння або користування у місяці ділиться на загальну кількість днів у місяці. Така частка неповного місяця зазначається у форматі з чотирма десятковими знаками.

У колонці 8 розділу I та колонці 9 розділу II зазначається кількість повних місяців володіння/ користування, які залишилися у цьому році, починаючи з місяця наступного за місяцем,у якому набуто право власності/користування.

Наприклад, якщо платник плати за землю подав звітну декларацію на поточний 2023 рік,а 15 листопада уклав договір оренди на нову земельну ділянку, то надається декларація за типом “Уточнююча”, у рядку 1.1. декларації зазначається “За 2023 рік” “з урахуванням уточнень з 15.11”. У колонці 8 розділу II зазначається:15/30=0.5, у колонці 9 розділу II: 12-11=1 (повний місяць).

По материалам ГУ ДПС у Львівській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям