Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.03.23
1462 0 Печатать

Подання нерезидентами нових форм спрощеної декларації з ПДВ

Щодо нових форм спрощеної податкової звітності з ПДВ

З 01.04.2023 р. набирає чинності наказ Мінфіну від 28.12.2022 р. № 463 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України», який опубліковано в Офіційному віснику України від 02.02.2023 р. № 11 (далі – наказ Мінфіну № 463).

Наказом Мінфіну № 463 внесено зміни до:

►Порядку заповнення і подання спрощеної податкової звітності з ПДВ;

►форми спрощеної податкової декларації з ПДВ;

►форми уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ до спрощеної податкової декларації у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

Зазначені зміни стосуються виокремлення у звітності операцій, що звільнені від оподаткування ПДВ.

Так, у розділі І «Розрахунок податкових зобов’язань за звітний (податковий) період» спрощеної податкової декларації з ПДВ:

1) у колонці 3 рядка 1 «Договірна вартість постачання електронних послуг (без податку на додану вартість)» вказується загальна сума (договірна вартість) постачання електронних послуг (без ПДВ) за операціями, що підлягають оподаткуванню ПДВ, та/або за операціями, що звільнені від оподаткування, в іноземній валюті (євро або долар США);

2) у колонці 3 рядка 1.1 «за операціями, що підлягають оподаткуванню» вказується сума (договірна вартість) постачання електронних послуг (без ПДВ), що підлягають оподаткуванню ПДВ, в іноземній валюті (євро або долар США);

3) у колонці 3 рядка 1.2 «за операціями, що звільнені від оподаткування» вказується сума (договірна вартість) постачання електронних послуг (без податку на додану вартість), звільнених від оподаткування ПДВ, в іноземній валюті (євро або долар США);

4) у колонці 3 рядка 2 «Сума податку на додану вартість, що підлягає сплаті до бюджету» зазначається сума ПДВ (20 % від бази оподаткування), нарахована за операціями з постачання електронних послуг в іноземній валюті (євро або долар США), яка підлягає сплаті до бюджету.

Вказані показники зазначаються в тій іноземній валюті (євро або долар США), інформацію про яку особа – нерезидент зазначила у заяві про реєстрацію як платника податку, поданій відповідно до пункту 2081.2 ПКУ, та у четвертій колонці рядка 05 декларації (рядка 051 або 052).

Спрощена податкова декларація з ПДВ за новою формою подається починаючи з 1 липня 2023 року. Тобто, перша спрощена податкова декларація за новою формою повинна подаватись за звітний (податковий) період – ІІ квартал 2023 року.

Також, починаючи з 1 липня 2023 року за новою формою подається уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з ПДВ до спрощеної податкової декларації у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

По материалам ДПС

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям