Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.04.23
1459 0 Печатать

Як здійснюється перехід на загальну систему у разі внесення змін до статутного фонду юридичної особи – платника ЄП, внаслідок яких втрачається право бути на ЄП?

Не можуть бути платниками єдиного податку суб’єкти господарювання, у статутному капіталі яких сукупність часток, що належать юридичним особам, які не є платниками єдиного податку, дорівнює або перевищує 25 % (п.п. 291.5.5 ПКУ).

Юридичні  особи – платники  єдиного  податку  відповідно  до   пп. 5  пп. 298.2.3  ПКУ зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ у разі невідповідності вимогам організаційно-правових форм господарювання – з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому відбулася зміна організаційно-правової форми.

Таким чином, юридичні особи – платники єдиного податку у яких відбувся перерозподіл часток статутного капіталу таким чином, що 25 % або більше 25 % статутного фонду належать юридичним особам, що не є платниками єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому відбулися такі зміни.

Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання  не  пізніше  ніж  за  10  календарних  днів  до  початку  нового календарного кварталу (року) подає заяву до контролюючого органу (п.п. 298.2.1 ПКУ).

По материалам ГУ ДПС у  м. Києві

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям