Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.04.23
2376 0 Печатать

Чи обов’язково для ОСББ мати затверджений загальними зборами кошторис?

Неприбуткові підприємства, установи та організації не є платниками податку на прибуток підприємств за умови дотримання вимог п. 133.4 ПКУ.

Обов’язковою умовою для неприбуткових організацій є використання своїх доходів (прибутків) виключно для фінансування видатків на своє утримання, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених установчими документами.

До неприбуткових організацій, що відповідають вимогам п. 133.4 ПКУ і не є платниками податку на прибуток підприємств, віднесені, зокрема, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Правові та організаційні засади створення, функціонування, реорганізації та ліквідації об’єднань власників жилих та нежилих приміщень багатоквартирного будинку, захист їхніх прав та виконання обов’язків щодо спільного утримання багатоквартирного будинку визначаються Законом України від 29.11.2001 р. № 2866-III «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» (далі - Закон № 2866).

Про використання кошторису йдеться у ст. ст. 7, 10 і 18 Закону № 2866.

Так, у статуті має бути визначено, зокрема, джерела фінансування, порядок використання майна та коштів об'єднання; порядок прийняття кошторису, створення та використання фондів об'єднання, включаючи резервні, а також порядок оплати спільних витрат.

Затверджений загальними зборами кошторис ─ це офіційний дозвіл правлінню витрачати кошти за визначеними у кошторисі статтями видатків.

Кошторис визначає цільове призначення надходжень об’єднання.

Отже, кошторис обов’язково має бути складений і затверджений в ОСББ.

По материалам ГУ ДПС у Львівській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям