Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.05.23
1301 0 Печатать

Правила заповнення електронних документів розпорядниками акцизних складів: проєкт наказу Мінфіну

На сайті ДПС оприлюднено проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Формату даних, структури, форм та Порядку заповнення електронних документів для наповнення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі» (доопрацьованний).

Документ підготовлено з метою реалізації положень Закону України від 18.12.2019 р. № 391-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування акцизного податку» (далі – Закон № 391).

Основною метою підготовки проєкту наказу є необхідність врахування у форматі даних, структурі Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі, формах електронних документів, які на сьогодні затверджено наказом Мінфіну від 27.11.2018 р. № 944 «Про затвердження формату даних, структури та форм електронних документів для наповнення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі» (далі – наказ № 944), норм Закону № 391.

Для врахування норм Закону № 391 та встановлення чітких правил заповнення електронних документів, якими розпорядниками акцизних складів – платниками акцизного податку з реалізації пального направляються до контролюючого органу облікові дані з витратомірів і рівнемірів, проєктом наказу пропонується:

► внести зміни до формату даних, структури Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі;

► запровадити нові форми електронних документів, якими розпорядниками акцизних складів – платниками акцизного податку з реалізації пального направляються до контролюючого органу облікові дані з витратомірів і рівнемірів, у яких враховується специфіка господарської діяльності платників;

► затвердити порядок заповнення таких електронних документів;

► скасувати наказ № 944.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця від дати його розміщення на вебпорталі ДПС на адреси розробника: поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, електронну – post@tax.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11. 

Додаткові матеріали

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям