Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.05.23
893 0 Печатать

На що можна витратити кошти за програмою єВідновлення

Компенсацію, яку отримають власники пошкодженого внаслідок бойових дій житла, можна використати лише за цільовим призначенням – на ремонт помешкання. Про це повідомила голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

«Рішення про надання компенсації ухвалює комісія, яку має створити місцева влада. Суму компенсації у кожному окремому випадку визначають члени комісії на основі затверджених в урядовій постанові розрахунків. Якщо рішення позитивне, власнику пошкодженого житла перерахують кошти на картку єВідновлення», – пояснила Шуляк.

Вона додала, що гроші на відновлення помешкання можна використати протягом року.

«Витратити кошти можна на будівельні матеріали або ж на послуги з будівництва. Але треба враховувати, що придбати їх можна лише у компаній, які беруть участь у програмі єВідновлення», – наголосила голова профільного комітету.

За її словами, на компенсацію можуть розраховувати власники пошкоджених через бойові дії та не відремонтованих власними силами приватних будинків і квартир, які знаходяться на деокупованих територіях.

«Першочергово допомогу отримають учасники бойових дій, люди з інвалідністю внаслідок бойових дій, члени сімей загиблих військових, мобілізовані», – повідомила Шуляк.

Також пріоритет у наданні компенсацій мають багатодітні родини, люди з інвалідністю 1 та 2 груп, батьки-вихователі дитячого будинку сімейного типу, діти сироти і позбавлені батьківського піклування.

Нагадаємо, парламент ухвалив ініційований головою політичної партії «Слуга Народу» Оленою Шуляк законопроєкт №7198 про виплату компенсації власникам знищеного та пошкодженого майна. Президент підписав цей законопроєкт 17 березня. Наразі виплати можуть оформити власники помешкань з незначними пошкодженнями.

По материалам Політична партія «Слуга народу»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям