Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.05.23
855 1 Печатать

Бізнес дякує Мінекономіки у вирішені питань щодо оформлення є-Відряджень, «Пакунку малюка», Military-tech

Спілка українських підприємців (СУП) дякує Міністерству економіки України за плідну співпрацю та комунікацію стосовно низки важливих питань, піднятих на зустрічі в березні.  

16.03 представники СУП мали нагоду поспілкуватися з Першою віце-прем'єркою - Міністеркою економіки України Юлією Свириденко, та обговорити значну кількість надважливих моментів, які турбують український бізнес.  В ході подальшої роботи над цими питаннями наші фахівці відзначили адекватну та своєчасну реакцію представників влади на більшість запитів.

Серед іншого, значною мірою були вирішені питання щодо оформлення є-Відряджень, поновлення тендерів Мінсоцполітики стосовно «Пакунку малюка» та запитів від Military-tech спільноти.

Так, щодо є-Відряджень надано роз’яснення щодо порядку виїзду військовозобов’язаних за кордон та прийнято постанову КМУ №400 від 28 квітня 2023 року «Про внесення змін до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану», якою встановлено чіткі строки розгляду документів для бронювання працівників.

Листом Мінсоцполітики від 14.04.2023 № 4729/0/2-23/61 повідомлено, що тендер із закупівлі «пакунків малюка» оголошено 31.03.2023 (ідентифікатор закупівлі UA-2023-03-31-006767-a).

Мінекономіки також повідомило що з 28.04.2023 експорт дронів з території Польщі до України може здійснюватися на основі загального дозволу, наданого Міністром Розвитку і Технології Республіки Польща.  В частині оподаткування ПДВ програмних продуктів, листом Міністерства фінансів України від 24.04.2023 № 14040-10-5/11148 зазначено, що Верховною Радою України 10.04.2023 було прийнято Закон України № 3019-ІХ «Про внесення змін до підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання/ввезення товарів для потреб безпеки і оборони у період воєнного стану», який 17.04.2023 направлено на підпис Президенту України. З набранням чинності цього закону питання розвитку Military-tech в частині оподаткування податком на додану вартість програмних продуктів буде вирішене.

Також Мінекономіки повідомило, що була надана відповідна інформація народному депутату України Кисилевському Д. Д, щодо залучення СУП до робочої групи, щодо переробки конопель для текстилю.
 
Інші питання, такі як необхідність збільшення держзакупівель саме в українських компаній, обговорення стратегії просування ІТ- продуктів вітчизняних компаній, актуальність запуску тендеру щодо оплати за користування радіочастотними ресурсами та запит на реструктуризацію боргів компаній, що частково втратили нерухоме майно – перебувають в роботі. 

З приводу тих питань від українського бізнесу, які були підняті на зустрічі в березні, але поки не були вирішені або в належній мірі прокомуніковані, СУП робитиме повторні запити та продовжить консультації.  

Сподіваємося, що Міністерство економіки України, у свою чергу і надалі буде відкрите до діалогу з українським бізнесом.   

По материалам Спілка Українських Підприємців

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
22.05.23 09:56

Бизнес що дякує - це хто, вони же самі? Щоб премії отримати?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям