Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.05.23
1993 0 Печатать

Законопроєкт № 8056 погіршить умови для ведення бізнесу

Голова ДРС Олексій Кучер взяв участь у Конгресових слуханнях Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, на якому обговорювався законопроєкт № 8056.

«Моя позиція незмінна: в цілому документ є актуальним в умовах воєнного стану. Проте має небезпечну норму для бізнесу, а саме: право ОМС та військових адміністрацій приймати регуляторні рішення без процедур, передбачених Законом про регуляторну політику», – зазначив очільник Служби.

Про що йде мова: рішення держоргану, яке стосується регуляторної політики обов’язково направляється в ДРС на експертизу, також документ оприлюднюється для обговорення з громадськістю та бізнес-спільнотою. Це дає можливість отримати рекомендації та зауваження. Зараз же пропонується скасувати цю процедуру в угоду оперативності.

Таким чином, підприємці будуть позбавлені права голосу, що тільки погіршить умови для ведення бізнесу.

Невирішеним також залишається питання: як рішення, прийняті під час війни, будуть функціонувати після Перемоги, особливо якщо вони не будуть відповідати вимогам Закону.

«Тому, ДРС категорично проти винесення законопроєкту на перше читання у такій редакції!» – Олексій Кучер.

По материалам Державна регуляторна служба

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям