Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.05.23
3251 7 Печатать

Листування з ДПС: покрокова інструкція

Для надсилання листів (запитів, звернень тощо) в електронному вигляді  до контролюючого органу платник може скористатися меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua).

При формуванні листа (запиту, звернення тощо) оберіть:

  • регіон, в якому знаходиться контролюючий орган,
  • контролюючий орган,
  • тип документа,
  • тематику звернення,
  • заповніть короткий зміст листа,
  • завантажте лист (файл у форматі pdf до 5 МБ),
  • збережіть, підпишіть та надішліть сформований лист.

Інформація щодо отримання та реєстрації листів у контролюючому органі міститься в режимі «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи», інформація щодо відправлених листів – у режимі «Вихідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи».

Для подання податкових документів звітності, фінансової звітності, податкових та акцизних накладних, розрахунків коригування, заяв, сервісних запитів засобами електронного зв’язку передбачено розділ «Введення звітності».

Презентаційні матеріали щодо надсилання листів в електронному вигляді до органу ДПС в Електронному кабінеті можна переглянути тут.

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Сервіс без сервіса
25.05.23 09:10

Черговий квест, а не послуга. Всі листи були відхилені через те, що:
- заявлені реквізити не відповідають фактичним;
- вкладені файли не відповідають заявленим;
- неможлива начебто можлива довільна кореспонденція;
- звернення не в той підрозділ, а в той звернутись неможливо тощо...
Формальне листування без відповіді по суті, чергове відфутболювання та ігнорування. Не витрачайте свій час на чергову "гру" з податковою! 

Ответить
  • +
25.05.23 09:51

- неможливо переглянути та завантажити вкладені та відправлені файли, на порталі ПФУ цей момент реалізований краще: є доступ до вкладень.

Ответить
  • Александр
25.05.23 11:55

Недоліком є те,що при завантаженні листа (файл у форматі pdf) немає можливості завантажити кілька файлів.

Ответить
  • Ірина
25.05.23 13:13

Александр, я об`єдную файли  та сжимаю

Ответить
  • Леся
25.05.23 14:07

Листи надіслала, реєстраційні номери отримала. Але реакція на них - нульова. Нарахували земельний податок на ділянку, яка була продана 15 років тому!!! Написала лист ще 14 березня, додала договір купівлі-продажу. 12 травня написала новий лист. Нарахування із земельного податку до цього часу не анулювали. Видає борг. ВОНИ ПРАЦЮЮТЬ!!!

Ответить
  • Лариса
26.05.23 20:06

В листуванні немає збереження відправленого листа на сайті, якщо заходиш в кабінет з іншого пристрою. то листа не прочитаєш. тим паче з додатками. Реєстрація листа є. але немає самої відповіді в кабінеті. писала вже тричі про нарахуванню податку. но нічого не змінюється.

Ответить
  • Елена
28.05.23 22:57

Надала заяву про обмін документами в електронному вигляді. Отримала ППР з податку на нерухоме майно. 1.Вони не мають печатки та підпису відповідальної особи.2. Майно яке продано в 2017 р.також обраховується в кабінеті. В останньому рішенні суду про скасування ППР з податку на нерухоме майно за 2019-2020 роки суддя зазначив, що для обрахунку податку податковою застосовувались реєстри майна за 2017р. і скасував ППР. Також рекомендую : використовуйте опцію електронний суд. Вона працює. Через електронний кабінет можна надати позов до суду. Як правила ці справи призначають у спрощеному провадженні (без присутності позивача/відповідача). 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям