Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.06.23
11643 15 Печатать

Знов оновлено правила блокування ПН/РК

КМУ прийняв чергові зміни до Постанови № 1165. 

Це результат спільної робочої групи експертів, Мінфіну, ДПС та Податкового комітету ВРУ.

За словами Голови Податкового комітету Данили Гетманцева, зміни спрямовані на зменшення відсотку зупиненних накладних та спрощення адміністративних процедур для платників, зокрема:

♦ Передбачено автоматичну реєстрацію ПН/РК у разі виведення платника податку з переліку ризикових за виконання певних умов, які передбачені Порядком зупинення;

♦ Передбачено автоматичну реєстрацію зупинених ПН/РК у разі прийняття рішення про врахування Таблиці платника за умови виконання певних умов. 

♦ Визначено механізм адміністративного оскарження рішень про внесення платника податку до переліку ризикових та неврахування Таблиці платника.

♦ Визначено, якщо платника внесено до переліку ризикових, то дія рішення щодо врахування Таблиці платника автоматично призупиняється, проте не скасовується, що позбавляє платника податку від необхідності повертатись до питання повторного врахування таблиці після виведення його з переліку ризикових;

♦ У рішенні про внесення платника податку до переліку ризикових додано інформацію щодо дати включення до переліку ризикових контрагента, операції з яким визначено як ризикові.

Після публікації відповідного документу, ми детально розповімо, що чекає платників у світі цих змін. 

По материалам Данило Гетманцев
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Надежда
02.06.23 20:20

Певні умови ??? На розсуд Інспектора ДПС?

Ответить
  • Angry accountant
02.06.23 23:31

Ну то вже створіть реєстр ризикових!!! А то працюєш і не знаєш, що або ти, або твій контрагент ризиковий, а далі, як повезе(

Ответить
  • Надежда
05.06.23 08:24

Angry accountant, це половинчате вирішення питання. Потрібно скасувати призумцію винуватості. 

Ответить
  • Оптиміст
03.06.23 15:24

Короче все для людей

Ответить
  • Ирина
05.06.23 08:09

А як блокують податкові з прийнятою таблицею? Не знаємо, дзвоніть у Київ!!! напевно, якісь збій, але документи подавати треба(((( задовбали брехнею своєю!!!

Ответить
  • Оксана
05.06.23 09:50

Ирина, податкові  накладні зупиняють, якщо у такій ПН міститься декілька позицій: код товару/послуги, який є у врахованій таблиці платника податків (ТПП), та код товару/послуги, який не міститься у ТПП (наприклад, є у залишках). Тобто, програма наразі перевіряє ПН за одним з алгоритмів: або ТПП, або залишки. Це недоопрацювання алгоритму перевірки, вини платника в цьому немає. В найближчій редакції змін цей недолік  буде усунуто.

Ответить
  • Олена
05.06.23 17:59

Оксана, да вы оптимист прямо

Ответить
  • Надежда
05.06.23 14:41

Оксана, Не вмер Данило, болячка задавила...
Програми пишуть студенти 1-го курсу та в ДПС їх перед впровадженням не тестують.  Люди як підопитні кролики своєю кров'ю повинні за недогугі програми ДПС платити?

Ответить
  • Надежда
05.06.23 18:58

Надежда, " недолугі "

Ответить
  • Ирина
05.06.23 10:25

Оксана, мені, звістно так легше зразу стало. Чому у мене нема права на помилку, а у податкової - скільки завгодно? У мене рахунок з товарои і послугами- його опатили за попередньою оплатою. На якій підставі я можу виписати податкову окремо на товар і на послуги? Мнені потім зовсім не розблокують.. замкнуте коло...

Ответить
  • Надежда
05.06.23 14:37

Ирина, Мені так і довелося робити. Окремо ПН на акт ( роботи, послуги по прийнятій таблиці), окремо ПН по накладній на матеріали ( там були коди і по прийнятій таблиці і ні, але все було скопійовано  в точності з приходної ПН від постачальника за період 1-3 останніх місяців з контролем залишків 
з таблиці аналізу в Медку по кожному коду, щоб не було перевищення залишку помноженого на 1,5. Реєструвати аванс не маючи залишків товару по таблиці в Медку - самогубство, легше дождатися реєстрації вхідної  ПН на цей товар і навіть сплатити штраф за несвоєчасну реєстрацію.

Ответить
  • Тетяна
05.06.23 09:44

в мене вже зараз після цієй новини заблокували податкову, ВЖЕ! в жовтні блокували, подані таблиці, прийняти автоматично, потім автоматично скасовані через добу, податкові розблокувала, тепер знов з цими ж кодами заблокували! в карїні війна, хто може працює і платить податки, НЕ МОЖНА ПРАЦЮВАТИ, так виходить, потрібно щоб бізнес встал і не сплачував податки?! чи в них тривог нічних не має, чи ніщо не сиплеться з неба нічного, чи нічого не бачать вони, я кожну ніч бачу як збиті дрони в дома падають і чую, та після цього мене ще в позу якщо щось не встигла та на розблокування

Ответить
  • Тетяна
05.06.23 09:45

ЗНОВ ПОКРАЩЕННЯ, Яника нема, а покращення залишилося

Ответить
  • Наталія
05.06.23 13:47

в Чернигове прочти нет бомбоубежищ, бежать некуда, сидишь и ждешь куда ракета полетит , в офис уже прилетали обломки, полиция не приехала чтобы этот факт зафиксировать , у соседей трех полуживых или полумертвых вывезли и в реанимацию . так и живем. одна радость , что  1 июля война закончится!!!!! ура!!!

Ответить
  • Наталія
05.06.23 14:09

Волонтер Мария Барабаш лично побывала в МВФ и беседовала на тему требований и условий МВФ по выдаче траншей Украине. Никаких требований кроме выплаты прОцентов.Оказывается условия прописывает страна-заемщик! То есть власть Украины!В МВФ по протоколу запрещено обсуждать бюджеты, внутреннюю политику страны-заемщика! Ничего, кроме бизнеса - суммы транша  и прОцентов!Почему постоянно врут?  👉 - Почему недавно врал Гетманцев с трибуны ВР, что МВФ требует налоговых проверок, повышения тарифов, цен на нефтепродукты? Та МВФ - по барабану и до лампочки! 👉 - В чем интерес власти, не занимающейся сокращением Расходов на содержание чиновников в стране, которая за 30 лет не смогла даже подготовить ВСУ перед вторжением?

Відповісти Оцінити 15

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям