Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо надання повідомлення про прийняття на роботу іноземця та працівника за контрактом (Лист Мінсоцполітики від 29.06.2016 р. N 814/13/84-16)

Щодо надання повідомлення про прийняття на роботу іноземця та працівника за контрактом (Лист Мінсоцполітики від 29.06.2016 р. N 814/13/84-16)

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 29.06.2016 р. N 814/13/84-16

Щодо надання повідомлення про прийняття на роботу іноземця та працівника за контрактом

Частиною третьою статті 24 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП) визначено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Враховуючи положення вищезазначеної статті, було прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. N 413 "Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу".

Норми статті 24 КЗпП та постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. N 413 "Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу" поширюються на трудові відносини, тобто коли з працівником укладається трудовий договір. При цьому зазначеною статтею винятків не передбачено.

Контракт відповідно до статті 21 КЗпП є особливою формою трудового договору, у якому зазначені строк його дії, права, обов'язки і відповідальність сторін тощо.

Отже, враховуючи зазначене, норми статті 24 КЗпП та зазначеної постанови поширюються на всі випадки, коли працівник виконує роботу на умовах трудового договору.

Директор Департаменту

О. Товстенко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям