Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи оподатковуються єдиним податком кошти, одержані як бюджетне фінансування у вигляді субсидій, поточних та капітальних трансфертів?

Чи оподатковуються єдиним податком кошти, одержані як бюджетне фінансування у вигляді субсидій, поточних та капітальних трансфертів?


Згідно із ст. 1 Указу Президента України від 03.07.98 № 727/98 “Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва” (далі - Указ), виручкою від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) вважається сума, фактично отримана суб’єктом підприємницької діяльності на розрахунковий рахунок або (та) в касу за здійснення операцій з продажу продукції (товарів, робіт, послуг).
Відповідно до п.2 Порядку ведення Книги обліку доходів i витрат суб’єкта малого підприємництва-юридичної особи, яка застосовує спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, затвердженого наказом ДПА України від 13.10.98 № 477, у графі 6 “Загальна сума виручки та позареалізаційних доходів” відображаються всі надходження, отримані на розрахунковий (поточний) рахунок та в касу суб’єктом малого підприємництва від продажу продукції (товарів, робіт, послуг), майна, включаючи основні фонди, які належать суб’єкту малого підприємництва й реалізовані у звітному (податковому) періоді, позареалізаційні доходи та виручка від іншої реалізації.
Отже, суб’єкт підприємницької діяльності – платник єдиного податку для оподаткування єдиним податком повинен враховувати всі кошти, отримані на розрахунковий рахунок та в касу від продажу продукції (товарів, робіт, послуг), суми позареалізаційних доходів, виручки від іншої реалізації, а також кошти, одержані як бюджетне фінансування у вигляді субсидій, поточних та капітальних трансфертів.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям