Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи є філія підприємства платником збору за спецвикористання місцевої символіки?

Чи є філія підприємства платником збору за спецвикористання місцевої символіки?


Відповідно до ст. 12 Декрету КМ України від 20.05.93 №56-93 із змінами та доповненнями (далі – Декрет №56-93) збір за право на використання місцевої символіки справляється з юридичних осіб і громадян, які використовують цю символіку з комерційною метою.
Дозвіл на використання місцевої символіки (герба міста або іншого населеного пункту, назви чи зображення архітектурних, історичних пам'яток) видається відповідними органами місцевого самоврядування.
Згідно із ст. 18 Декрету органи місцевого самоврядування самостійно встановлюють і визначають порядок сплати місцевих податків і зборів відповідно до переліку і в межах установлених граничних розмірів ставок.
Органи місцевого самоврядування в межах своєї компетенції мають право запроваджувати пільгові податкові ставки, повністю відміняти окремі місцеві податки і збори або звільняти від їх сплати певні категорії платників.
Ст. 19 Декрету №56-93 місцеві податки і збори перераховуються до бюджетів місцевого самоврядування в порядку, визначеному Радами народних депутатів, якими вони встановлюються.
Відповідно до ст. 144 Конституції України від 28 червня 1996 року №254к/96-ВР із змінами та доповненнями органи місцевого самоврядування в межах повноважень, визначених законом, приймають рішення, які є обов'язковими до виконання на відповідній території.
Таким чином, при сплаті збору за право на використання місцевої символіки слід враховувати вимоги рішень органів місцевого самоврядування, на території яких здійснюють господарську діяльність відокремлені підрозділи підприємства. Слід зазначити, що платники збору за право на використання місцевої символіки повинні обов’язково мати дозвіл на використання символіки.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям