Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи необхідно бюджетній установі сплачувати комунальний податок та подавати його податковий розрахунок у разі наявності у такої бюджетної установи госпрозрахункового відділення яке не має статусу юридичної особи?

Чи необхідно бюджетній установі сплачувати комунальний податок та подавати його податковий розрахунок у разі наявності у такої бюджетної установи госпрозрахункового відділення яке не має статусу юридичної особи?


Відповідно до ст. 15 Декрету КМ України №56-93 ”Про місцеві податки і збори” (із змінами і доповненнями, далі – Декрет №56- 93) комунальний податок справляється з юридичних осіб, крім бюджетних установ, організацій, планово-дотаційних та сільськогосподарських підприємств.
Враховуючи зазначене, бюджетні установи не є платниками комунального податку.
Що стосується подання податкового розрахунку комунального податку, то відповідно до ст. 1 Закону України від 21.12.2000 №2181-III „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”(із змінами і доповненнями) податкова декларація, розрахунок — це документ, що подається платником податків до контролюючого органу у строки, встановлені законодавством, на підставі якого здійснюється нарахування та/або сплата податку, збору (обов’язкового платежу).
Оскільки бюджетні установи не є платниками комунального податку, то й подавати податковий розрахунок комунального податку такі установи не повинні.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям