Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Приватний підприємець — фізична особа працює за спрощеною системою оподаткування. Вид діяльності — організація стоянок (орендує земельну ділянку, проводить капітальні та поточні ремонти, використовує найману працю тощо). Чи повинен підприємець сплачувати збір за припаркування транспортних засобів, якщо рішенням міської ради на нього покладено обо

Приватний підприємець — фізична особа працює за спрощеною системою оподаткування. Вид діяльності — організація стоянок (орендує земельну ділянку, проводить капітальні та поточні ремонти, використовує найману працю тощо). Чи повинен підприємець сплачувати збір за припаркування транспортних засобів, якщо рішенням міської ради на нього покладено обо


Суб’єкти, уповноважені органом місцевого самоврядування повинні сплачувати зазначений збі
Згідно зі ст. 3 Декрету КМ України від 20.05.93 №56-93 ”Про місцеві податки і збори” (із змінами і доповненнями) платниками збору за припаркування автотранспорту є юридичні особи та громадяни, які паркують автомобілі у спеціально обладнаних або відведених для цього місцях. Органи місцевого самоврядування самостійно встановлюють і визначають порядок сплати місцевих податків і зборів.
Статтею 144 Конституції України від 28.06.96 №254к/96-ВР (із змінами і доповненнями) встановлено, що рішення органів місцевого самоврядування є обов’язковими до виконання на відповідній території.
Відповідно до Указу Президента України від 03.07.98 №727/98 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» збір за паркування автотранспорту не входить до переліку податків і зборів, у рахунок яких справляється єдиний податок.
Крім того, чинне законодавство України не передбачає звільнення будь-яких автостоянок (у тому числі приватних) від сплати збору за припаркування автотранспорту.
Отже, суб’єкти, уповноважені органом місцевого самоврядування сплачувати зазначений збір, повинні його сплачувати з моменту набрання чинності вищезазначеним рішенням.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям