Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Яка сума неоподатковуваного мінімуму застосовується при розрахунку розміру збору за видачу дозволу на розміщення об’єктів торгівлі?

Яка сума неоподатковуваного мінімуму застосовується при розрахунку розміру збору за видачу дозволу на розміщення об’єктів торгівлі?


Відповідно до ст. 17 Декрету КМ України від 20 травня 1993 №56 93 «Про місцеві податки і збори» із змінами і доповненнями граничний розмір збору за видачу дозволу на торгівлю не повинен перевищувати 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для суб’єктів, що постійно здійснюють торгівлю у спеціально відведених для цього місцях, і одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян в день – за одноразову торгівлю.
Відповідно до п. 22.5 ст. 22 Закону України від 22 травня 2003 №889-IV „Про податок з доходів фізичних осіб” із змінами та доповненнями якщо норми інших законів містять посилання на неоподатковуваний мінімум, то для цілей їх застосування використовується сума у розмірі 17 гривень, крім норм адміністративного та кримінального законодавства у частині кваліфікації злочинів або правопорушень, для яких сума неоподатковуваного мінімуму встановлюється на рівні податкової соціальної пільги, визначеної підпунктом 6.1.1 пункту 6.1 статті 6 цього Закону для відповідного року (з урахуванням положень пункту 22.4 цієї статті).
Тобто, при встановленні розміру ставки збору за видачу дозволу на розміщення об’єктів торгівлі використовується сума неоподаткованого мінімуму доходів громадян у розмірі 17 гривень.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям