Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Яка відповідальність передбачена у випадку, якщо суб’єкт підприємницької діяльності працює без дозволу на використання місцевої символіки?

Яка відповідальність передбачена у випадку, якщо суб’єкт підприємницької діяльності працює без дозволу на використання місцевої символіки?


Ст. 12 Декрету КМ України від 20.05.93 № 56-93 ”Про місцеві податки і збори” із змінами і доповненнями (далі - Декрет № 56-93) визначено, що збір за право на використання місцевої символіки справляється з юридичних осіб і громадян, які використовують цю символіку з комерційною метою.
Дозвіл на використання місцевої символіки (герба міста або іншого населеного пункту, назви чи зображення архітектурних, історичних пам’яток) видається відповідними органами місцевого самоврядування.
Відповідно до ст. 1 Закону України від 06.09.2005 №2806-ІV „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” (далі – Закон №2806) документ дозвільного характеру – дозвіл, висновок, погодження, свідоцтво тощо, який дає суб’єкту господарювання право на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності, а об’єктом, на який видається документ дозвільного характеру, є земельна ділянка, споруда, будівля, приміщення, устаткування, обладнання та механізми, що вводяться в експлуатацію або проектуються, окрема операція, господарська діяльність певного виду, робота та послуга.
Відповідно до вимог ст. 4 Закону №2806 необхідність одержання документа дозвільного характеру встановлюється виключно законами, які регулюють відносини, пов’язані з одержанням документів дозвільного характеру.
Ст. 1 Закону №2806 визначено, що місцеві дозвільні органи – це міські ради та їх виконавчі органи, районні та районні у мм. Києві та Севастополі державні адміністрації, територіальні (місцеві) органи центральних органів виконавчої влади, їх посадові особи, уповноважені відповідно до закону видавати документи дозвільного характеру від свого імені, а також підприємства, установи, організації, що у випадках, передбачених законом, уповноважені видавати документи дозвільного характеру і можуть залучатися до проведення експертизи та обстеження, необхідних для видачі документів дозвільного характеру, у межах відповідної адміністративно – територіальної одиниці.
Таким чином, притягнення до відповідальності суб’єкта підприємницької діяльності, який працює без дозволу на використання місцевої символіки, здійснюється органами місцевого самоврядування.
П. 3 ст. 11 Прикінцевих положень Закону №2806 внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.84 №8073-ХІІ із змінами та доповненнями, а саме: ст. 164 передбачено, зокрема, провадження господарської діяльності без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва і сировини чи без такої.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям