Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи може підприємство застосовувати консолідовану сплату податку, якщо воно та його філії розташовані в межах однієї територіальної громади?

Чи може підприємство застосовувати консолідовану сплату податку, якщо воно та його філії розташовані в межах однієї територіальної громади?


Ні. Відповідно до підпункту 2.1.3 пункту 2.1 статті 2 Закону України “Про оподаткування прибутку підприємств” від 28.12.1994 № 334/94-ВР (в редакції Закону України від 22.05.1997 № 283/97-ВР, зі змінами та доповненнями, далі – Закон № 334) встановлено, що філії, відділення та інші відокремлені підрозділи платників податку, зазначених у підпункті 2.1.1 і 2.1.2 цієї статті, що не мають статусу юридичної особи, розташовані на території іншої, ніж такий платник податку, територіальної громади. Вони зобов'язані вести окремий облік своєї діяльності та мати банківський рахунок.
Отже, якщо філія і головне підприємство розташовані на території однієї територіальної громади, то філія і головне підприємство розглядаються як єдиний платник податку на прибуток.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям