Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи можна оплату за використання інформаційної системи «Ліга» віднести до складу валових витрат підприємства?

Чи можна оплату за використання інформаційної системи «Ліга» віднести до складу валових витрат підприємства?


Так. Оплату за використання інформаційної системи «Ліга» можна віднести до валових витрат підприємства у разі, якщо такі витрати пов’язані з власною господарською діяльністю платника податку.
Відповідно до пп. 5.2.1 п. 5.2 ст. 5 Закону України від 28.12.94 №334/94-ВР „Про оподаткування прибутку підприємств” (у редакції Закону України від 22.05.97 №283/97-ВР, зі змінами та доповненнями) до складу валових витрат включаються суми будь-яких витрат, сплачених (нарахованих) протягом звітного періоду у зв’язку з підготовкою, організацією, веденням виробництва, продажем продукції (робіт, послуг) і охороною праці, у тому числі витрати з придбання електричної енергії (включаючи реактивну), з урахуванням обмежень, установлених пунктами 5.3 — 5.7 цієї статті.
Отже, оплату за використання інформаційної системи «Ліга» можна віднести до валових витрат підприємства у разі, якщо такі витрати пов’язані з власною господарською діяльністю платника податку та підтверджені відповідними розрахунковими, платіжними та іншими документами, обов’язковість ведення і зберігання яких передбачено правилами ведення податкового обліку.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям