Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи відноситься до складу валових витрат підприємства надання благодійної допомоги неприбутковій організації?

Чи відноситься до складу валових витрат підприємства надання благодійної допомоги неприбутковій організації?


Відноситься у розмірі, що перевищує 2 %, але не більше 5 % оподатковуваного прибутку попереднього звітного року.
Згідно з пп. 5.2.2 п. 5.2 ст. 5 Закону України від 28 грудня 1994 року № 334/94-ВР “Про оподаткування прибутку підприємств” (в редакції Закону України від 22 травня 1997 року № 283/97-ВР, зі змінами та доповненнями) (далі – Закон) до валових витрат можуть бути віднесені суми коштів чи вартість товарів (робіт, послуг), добровільно перерахованих (переданих) протягом звітного року до Державного бюджету України чи бюджетів місцевого самоврядування, до неприбуткових організацій, визначених у п. 7.11 цього Закону, суми коштів, що перераховані юридичним особам, у тому числі неприбутковим організаціям — засновникам постійно діючого третейського суду в розмірі, що перевищує 2 %, але не більше 5 % оподатковуваного прибутку попереднього звітного року, за винятком внесків, передбачених п.п.5.6.2 п.5.6 та пп. 5.2.17 цього пункту.
Отже, благодійну допомогу, перераховану неприбутковій організації, підприємство має право включити до складу валових витрат у розмірі, що перевищує 2 %, але не більше 5 % оподатковуваного прибутку попереднього звітного року.
Якщо у попередньому звітному році підприємство не мало оподаткованого прибутку, або не мало річного звітного періоду (створене у поточному році), воно втрачає зазначене право.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям