Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Підприємство отримало безоплатно рекламну продукцію. Як відобразити зазначену операцію в податковому обліку?

Підприємство отримало безоплатно рекламну продукцію. Як відобразити зазначену операцію в податковому обліку?


Вартість рекламної продукції включається до складу валового доходу платника податку. Відповідно до пункту 1.23 ст. 1 Закону України від 28.12.94 № 334/94-ВР „Про оподаткування прибутку підприємств” (в редакції Закону України від 22.05.97 № 283/97-ВР; далі – Закон № 334) безоплатно надані товари (роботи, послуги) — це товари, що надаються платником податку згідно з договорами дарування, іншими договорами, які не передбачають грошової або іншої компенсації вартості таких матеріальних цінностей і нематеріальних активів чи їх повернення, або без укладення таких угод; роботи та послуги, які надаються платником податку без вимоги про компенсацію їх вартості; товари, передані юридичній чи фізичній особі на відповідальне зберігання і використання нею в її виробничому або господарському обороті.
Згідно з пп. 4.1.6 п. 4.1 ст. 4 Закону №334 валовий дохід включає доходи з інших джерел, у тому числі, але не виключно, у вигляді сум безповоротної фінансової допомоги, отриманої платником податку у звітному періоді, вартості товарів (робіт, послуг), безоплатно наданих платнику податку у звітному періоді, крім їх надання неприбутковим організаціям згідно з п. 7.11 ст. 7 цього Закону та в межах таких операцій між платником податку і його відокремленими підрозділами, які не мають статусу юридичної особи, крім випадків, визначених у частині четвертій ст. 3 Закону № 911-IV.
Отже, відповідно до пп. 4.1.6 п. 4.1 ст. 4 Закону № 334 підприємство повинно збільшити валовий дохід на суму безоплатно отриманої рекламної продукції.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям