Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Які витрати на гарантійні заміни товарів включаються до валових витрат?

Які витрати на гарантійні заміни товарів включаються до валових витрат?


Відповідно до пп.5.4.3 п 5.4 ст. 5 Закону України від 28.12.94 №334/94-ВР “Про оподаткування прибутку підприємств” (в редакції Закону України від 22.05.97 №283/97-ВР, зі змінами та доповненнями) до валових витрат включаються будь-які витрати на гарантійний ремонт (обслуговування) або гарантійні заміни товарів, реалізованих платником податку, вартість яких не компенсується за рахунок покупців таких товарів, але не більше від суми, яка відповідає рівню гарантійних замін, прийнятих (оприлюднених) платником податку, але не вище 10 відсотків від сукупної вартості таких товарів, що були реалізовані та по яких не закінчився строк гарантійного обслуговування. У разі здійснення гарантійних замін товарів платник податку зобов'язаний вести окремий облік бракованих товарів, повернутих покупцями, а також облік покупців, що отримали таку заміну або послуги з ремонту (обслуговування), відповідно до Порядку, який затверджений наказом ДПА України від 27.06.97 №203.
Здійснення заміни товару без зворотного отримання бракованого товару або без належного ведення зазначеного обліку не дає права на збільшення валових витрат продавця такого товару на вартість замін.
Порядок гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійних замін, а також перелік товарів, на які встановлюється гарантійне обслуговування, визначено постановою КМ України від 11.04.02 №506 на підставі норм законодавства з питань захисту прав споживачів.
Під терміном "оприлюднення" слід розуміти розповсюджене в змісті реклами, технічної документації, договору або іншого документа зобов'язання продавця щодо умов та строків гарантійного обслуговування.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям