Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи оподатковуються ПДВ операції з розповсюдження предметів релігійного призначення, релігійної літератури та інших інформаційних матеріалів релігійного змісту?

Чи оподатковуються ПДВ операції з розповсюдження предметів релігійного призначення, релігійної літератури та інших інформаційних матеріалів релігійного змісту?


Пільговий режим оподаткування застосовують релігійні організації за операціями з поставки предметів культового призначення, що увійшли до Переліку.
Згідно з пп. 5.1.14 п. 5.1 ст. 5 Закону України від 03.04 97 №168/97 „Про податок на додану вартість” звільняються від оподаткування операції з поставки культових послуг та предметів культового призначення (крім підакцизних товарів) релігійними організаціями за переліком, встановленим Кабінетом Міністрів України, звільняються від обкладання ПДВ.
Такий перелік затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12.09.97 № 1010 «Про затвердження переліку культових послуг та предметів культового призначення, операції з надання і продажу яких звільняються від обкладання податком на додану вартість» (далі – Перелік).
Операції з поставки товарів та послуг, що не значаться у зазначеному Переліку, та операції з поставки товарів та послуг, що внесені до Переліку, особами, які не є релігійними організаціями, оподатковуються податком на додану вартість на загальних підставах за ставкою 20 відсотків.

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям