Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи підлягають оподаткуванню податком на додану вартість послуги лікувального закладу, якщо оплата за такі послуги надходить від страхової компанії?

Чи підлягають оподаткуванню податком на додану вартість послуги лікувального закладу, якщо оплата за такі послуги надходить від страхової компанії?


Відповідно до пп.5.1.8 п.5.1 ст.5 Закону України від 03.04.97 №168/97 “Про податок на додану вартість” звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з поставки послуг з охорони здоров’я згідно з переліком, встановленим Кабінетом Міністрів України, закладами охорони здоров’я, які мають спеціальний дозвіл (ліцензію) на поставку таких послуг.
Зазначений перелік затверджено постановою КМУ від 05.10.98 №1602 «Про послуги з охорони здоров'я, операції з надання яких закладами охорони здоров'я, які мають спеціальний дозвіл на надання таких послуг, звільняються від обкладення податком на додану вартість» (далі - Перелік).
Даний Перелік побудовано за «виключним» принципом: до нього включено послуги з охорони здоров’я, що не звільняються від оподаткування податком на додану вартість.
Послуги, що не включені до Переліку, за умови наявності спеціального дозволу (ліцензії) на поставку таких послуг звільняються від оподаткування податком на додану вартість.

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям