Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи поширюються пільги зі сплати ПДВ на операції з надання послуг з підвищення кваліфікації?

Чи поширюються пільги зі сплати ПДВ на операції з надання послуг з підвищення кваліфікації?


Операції з надання послуг з підвищення кваліфікації фахівців вищими навчальними закладами, які мають спеціальний дозвіл (ліцензію) на поставку таких послуг, звільняються від оподаткування податком на додану вартість.
Згідно з пп. 5.1.3 п. 5.1 ст. 5 Закону України № 168/97-ВР ”Про податок на додану вартість” (в редакції Закону України від 03.04.97 зі змінами та доповненнями) звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з поставки послуг з виховання та освіти дітей дитячими музичними та художніми школами, школами мистецтв, будинками культури; послуг з дошкільного виховання, початкової, середньої, професійно-технічної та вищої освіти закладами, які мають спеціальний дозвіл (ліцензію) на поставку таких послуг, незалежно від організаційно-правового статусу та форми власності, згідно з переліком таких послуг, визначеним Кабінетом Міністрів України.
Перелік освітніх послуг, що підлягають ліцензуванню, визначено п. 3 Постановою КМУ від 29.08.2003 № 1380 „Про ліцензування освітніх послуг”, зокрема, це послуги з підвищення кваліфікації надається у сфері професійно-технічної та вищої освіти.
Перелік послуг з виховання та навчання, операції з надання яких звільняються від обкладання податком на додану вартість встановлено постановою КМУ від 08.06.2005 № 435, до нього включено послуги з усіх видів освітньої діяльності, які надаються професійно-технічними та вищими навчальними закладами, у тому числі для здобуття іншої вищої та післядипломної освіти.
Отже, операції з надання послуг з підвищення кваліфікації фахівців вищими навчальними закладами, які мають спеціальний дозвіл (ліцензію) на поставку таких послуг, звільняються оподаткування податком на додану вартість.

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям