Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Підприємство продає автомобілі, які у 2004 році було ввезено нерезидентом в якості внеску до статутного фонду. Чи є така операція об’єктом оподаткування ПДВ, якщо при їх ввезенні податок не сплачувався?

Підприємство продає автомобілі, які у 2004 році було ввезено нерезидентом в якості внеску до статутного фонду. Чи є така операція об’єктом оподаткування ПДВ, якщо при їх ввезенні податок не сплачувався?


Так, така операція є об’єктом оподаткування ПДВ.
Відповідно до пп. 3.1.1 п. 3.1 ст. 3 Закону України від 04.03.97 № 168/97-ВР "Про податок на додану вартість" (далі – Закон) об'єктом оподаткування є операції платників податку з поставки товарів та послуг, місце надання яких знаходиться на митній території України.
Чинна редакція Закону не містить норм, які б звільняли операції з поставки автомобілів, попередньо отриманих як внесок у статутний фонд підприємства від оподаткування, або визначали її такою, що не є об’єктом оподаткування.
Таким чином, по операціях з поставки основних засобів, в тому числі й тих, що в минулих періодах були отримані у вигляді внеску до статутного фонду підприємства, податкові зобов’язання нараховуються на загальних підставах за ставкою 20 %.

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям