Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Учасник війни та праці, має гараж у кооперативі, чи має він право на пільгу по сплаті за землю, що зайнята під гаражем.

Учасник війни та праці, має гараж у кооперативі, чи має він право на пільгу по сплаті за землю, що зайнята під гаражем.


Ні, не має. У відповідності до ст. 2 Закону України від 03.07.92 № 2535-XII «Про плату за землю» використання землі в Україні є платним. Плата за землю стягується у вигляді земельного податку чи орендної плати, обумовленої в залежності від грошової оцінки земель.
Відповідно до частини другої ст. 12 Закону № 2535-ХІІ не стягується плата за земельні ділянки, зокрема, інвалідів I та II груп, громадян, що виховують трьох та більше дітей, і громадян, члени родин яких проходять строкову військову службу, пенсіонерів, а також інших осіб, що користуються пільгами відповідно до Закону України від 22.10.93 № 3551-ХІІ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» громадян, яким у встановленому порядку видані посвідчення про те, що вони постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи.
У випадку, якщо земельна ділянка надана в користування гаражно-будівельному кооперативу, а не кожному члену кооперативу окремо, то кооператив як землекористувач повинний сплатити земельний податок за усю виділену площу землі незалежно від наявності серед членів кооперативу пільг, встановлених законодавством.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям