Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Як визначаються ставки земельного податку і чи підлягають коригуванню ставки податку відповідною радою, якщо в населеному пункті грошову оцінку земель не проведено?

Як визначаються ставки земельного податку і чи підлягають коригуванню ставки податку відповідною радою, якщо в населеному пункті грошову оцінку земель не проведено?


Частиною 2 ст. 7 Закону України від 03.07.92 № 2535-XII "Про плату за землю" (із змінами та доповненнями) встановлені середні ставки земельного податку (в гривнях за 1.кв.метр), що визначені в залежності від чисельності населення, та коефіцієнти, що застосовується у містах Киві, Сімферополі, Севастополі та містах обласного підпорядкування.
Статтею 7 також визначені коефіцієнти, що застосовуються у населених пунктах, віднесених Кабінетом Міністрів України до курортних. А саме:
на Південному узбережжі Автономної Республіки Крим - 3,0;
на Південно-східному узбережжі Автономної Республіки Крим - 2,5;
на Західному узбережжі Автономної Республіки Крим - 2,2;
на Чорноморському узбережжі Миколаївської, Одеської та Херсонської областей - 2,0;
у гірських та передгірних районах Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей - 2,3, крім населених пунктів, які Законом України "Про статус гірських населених пунктів в Україні" віднесені до категорії гірських;
на узбережжі Азовського моря та в інших курортних місцевостях - 1,5.
Ставки земельного податку за земельні ділянки (за винятком сільськогосподарських угідь) диференціюють та затверджують відповідні сільські, селищні, міські ради виходячи із середніх ставок податку, функціонального використання та місцезнаходження земельної ділянки, але не вище ніж у два рази від середніх ставок податку з урахуванням вищезазначених коефіцієнтів.
Одночасно ст. 64 Закону України від 28.12.2007 № 107-VІ «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» у 2008 році по населених пунктах, грошову оцінку земель яких не проведено, застосовуються ставки земельного податку збільшені в 3,1 раза.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям