Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Які ставки земельного податку за земельні ділянки надані для військових формувань?

Які ставки земельного податку за земельні ділянки надані для військових формувань?


Частиною 10 ст.7 Закону України від 03.07.92 №2535-ХІІ «Про плату за землю» із змінами та доповненнями, (далі – Закон) встановлено, що податок за земельні ділянки, надані для військових формувань, утворених відповідно до законів України, крім Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України, в межах населених пунктів, справляється у розмірі 25 відсотків суми земельного податку, обчисленого за загальними правилами відповідно до частин першої та другої ст.7 Закону в залежності від того чи проведено грошову оцінку земель чи ні.
Відповідно до частини першої ст.7 Закону, земельний податок з земель, грошову оцінку яких встановлено, становить один відсоток від їх грошової оцінки; відповідно до частини другої ст.7 Закону, земельний податок розраховується за ставками в копійках за 1кв.м. (з 2008 року – в грн. за 1кв.м.) встановленими для від груп населених пунктів в залежності від чисельності населення, із застосуванням коефіцієнту у містах Києві, Сімферополі, Севастополі та містах обласного підпорядкування, та із застосуванням коефіцієнту встановленого Законом «Про Державний бюджет України» на відповідний рік (у 2007 та 2008 роках 3,1), а також із застосуванням коефіцієнту для населених пунктів віднесених до курортних. Також ставки податку, встановлені ч.2 ст.7, диференціюють та затверджують відповідні сільські, селищні, міські ради виходячи із середніх ставок податку, функціонального використання та місцезнаходження земельної ділянки, але не вище ніж у два рази від середніх ставок податку з урахуванням коефіцієнтів, встановлених частиною другою і третьою цієї ст. .
Частиною 2 ст.8 Закону встановлено, що податок за земельні ділянки, надані для військових формувань, утворених відповідно до законів України, крім Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України, за межами населених пунктів справляється у розмірі 0,02 відсотка від грошової оцінки одиниці площі ріллі по області, крім земель військових сільськогосподарських підприємств, з яких земельний податок справляється згідно із ст. 6 цього Закону. У разі використання, військовими формуваннями, утвореними відповідно до законів України, крім Збройними Силами України та Державною прикордонною службою України, земель не за цільовим призначенням, податок справляється у розмірах, встановлених частиною першою цієї ст. – тобто у розмірі 5 відсотків від грошової оцінки одиниці площі ріллі по області.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям