Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Який порядок подання розрахунку та сплати земельного податку?

Який порядок подання розрахунку та сплати земельного податку?


Відповідно до ст.14 Закону України від 03.07.92 № 2535-XII "Про плату за землю" (далі – Закон) платники земельного податку (крім громадян) самостійно обчислюють суму земельного податку та орендної плати щороку за станом на 1 січня і до 1 лютого поточного року подають відповідному органу державної податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою центральним податковим органом, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями.
Платник податків за нововідведені земельні ділянки має подати податкову декларацію протягом місяця з дня виникнення права на нововідведену земельну ділянку.
Згідно зі ст. 17 Закону податкове зобов'язання по земельному податку визначене у податковій декларації на поточний рік, сплачується рівними частками власниками та землекористувачами земельних ділянок за місцезнаходженням земельної ділянки за базовий податковий (звітний) період, який дорівнює календарному місяцю, щомісячно протягом 30 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям