Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Платник податків несвоєчасно сплатив до бюджету податок на землю. Які штрафні санкції та в якому розмірі застосовуються за несвоєчасну сплату цього податку?

Платник податків несвоєчасно сплатив до бюджету податок на землю. Які штрафні санкції та в якому розмірі застосовуються за несвоєчасну сплату цього податку?

Згідно із пп. 17.1.7 ст. 7 Закону України від 21.12.2000 № 2181-III "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" (далі - Закон № 2181) у разі коли платник податків не сплачує узгоджену суму податкового зобов'язання протягом граничних строків, визначених цим Законом, такий платник податку зобов'язаний сплатити штраф у таких розмірах:
- при затримці до 30 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов’язання, - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;
- при затримці від 31 до 90 календарних днів включно, наступних за останнім днем граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов’язання,- у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу;
- при затримці понад 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов’язання,- у розмірі 50% погашеної суми податкового боргу.
Одночасно відповідно до пп. 16.4.1 ст. 16 Закону № 2181 на суму податкового боргу (включаючи суму штрафних санкцій за їх наявності) нараховується пеня із розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виникнення такого податкового боргу або на день його (його частини) погашення, залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою, за кожний календарний день прострочення у його сплаті.
Крім того, у випадку неподання або несвоєчасне подання платіжних доручень на перерахування належних до сплати сум земельного податку відповідно до ст. 1632 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 № 8073-Х зі змінами і доповненнями на керівників та інших посадових осіб підприємств, установ, організацій накладається штраф у розмірі від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85грн.-170грн.), а за ті ж дії , вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за відповідне правопорушення , - від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170грн.-255грн.).

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям